BLOG

Trends die industriële display designs transformeren

Trends die industriële display designs transformeren

Goed uitontwikkelde technieken bieden veel voordelen. Denk aan stabiele prijzen en goede beschikbaarheid. 

Ook kunnen system integrators bouwen op hun kennis over deze technieken en zo hun klanten snel kosteneffectieve oplossingen aanbieden. Eindgebruikers daarentegen zijn juist altijd op zoek naar nieuwe features en betere ervaringen. Producten die hier niet aan voldoen kunnen in de vergetelheid terecht komen.

Daarom is het heel belangrijk om nieuwe technieken scherp in het vizier te houden terwijl ze zich ontwikkelen. Zo kunnen we identificeren welke grote veranderingen in de markt gaan komen en nieuwe mogelijkheden gaan bieden in de toekomst. Des te eerder we op de hoogte zijn van nieuwe display technieken, des te beter.

Maar… we zijn altijd wel realistisch in het bepalen welke technieken wanneer relevant gaan worden voor onze klanten.

Consumenten displays als radar

Natuurlijk bekijken wij nieuwe display ontwikkelingen vanuit onze focus op de professionele industriële markt. Een goede graadmeter voor onze toekomstige producten is dan ook vaak de consumentenmarkt.

Door te kijken naar de ontwikkeling van display technieken in consumenten PC’s, mobiele telefoons en televisies, zien we display ontwikkelingen van ver af aankomen.

Op dit moment is de traditionele TFT LCD display techniek een volwassen techniek die we snel en efficiënt in kunnen zetten om display oplossingen voor onze klanten te realiseren. Er is voldoende beschikbaarheid, de kwaliteit is stabiel en de displays zijn fantastisch. Maar vooruitgang is nodig om nieuwe, revolutionaire en onverwachte producten te maken. Veel consumentenmerken zijn wanhopig op zoek naar nieuwe technieken die nieuwe features ondersteunen en waarmee ze een scherpere, levendigere en meeslependere kijkervaring kunnen bieden.

Display technieken als quantum dot en micro LED zien er hoopvol uit. Ook voor onze industriële markt zien wij hier mogelijkheden in toekomst.

Quantum dot, micro LED en meer

Quantum dot display techniek is toepasbaar in TFT LCD displays en OLED displays. Quantum dots zijn nano-formaat fotoactieve deeltjes die licht van de LED backlight absorberen. Ze stoten puur licht uit met een zeer smalle spreiding wat kan worden gecontroleerd op basis van het formaat van de deeltjes.

De efficiëntie is ook zeer hoog. Deze display techniek is inmiddels zo ver ontwikkeld dat grote fabrikanten recent groot formaat televisies hebben getoond met echt fantastische beeldkwaliteit en kleurscala.

Kosteneffectieve productieprocessen gebaseerd op inkjet printen bleken cruciaal bij de ontwikkeling van deze doorbraak. Desondanks zal het nog wel even duren voor deze display techniek haar intrede maakt in de industriële displaymarkt.

Waar quantum dot eigenlijk een techniekverbeteraar is, is micro LED een geheel nieuwe techniek die een nog veel grotere stap in prestatie kan leveren. Energieverbruik en beeldkwaliteit zijn vele malen beter dan bij populaire technieken als TFT LCD displays en AMOLED displays. Deze techniek is dan ook zeer interessant voor applicaties als smart signage. Maar, de techniek en back-end processen zullen eerst nog verder uitgewerkt moeten worden om in grote aantallen beschikbaar te zijn.

Wat gaan we nog meer zien in de niet-consumenten markten?

Bovenstaande technieken zijn slechts een aantal highlights die mogelijk belangrijke spelers gaan worden in niet-consumenten markten zoals SKY-Technology’s industriële markt. Wij houden deze ontwikkelingen dan ook goed in de gaten.

Naast deze nieuwe technieken verwachten we ook ontwikkelingen op het gebied van flexibele displays. Er worden grote stappen gezet in het verbeteren van processen zoals inkjet printing om lagere kosten en hogere betrouwbaarheid te realiseren.

Daarnaast zien we verbeteringen van de blauwe LED’s in AMOLED displays, die in vergelijking met zijn rode en groene varianten, inefficiënter waren. De komst van Thermally Activated Delayed Fluorescence (TADF) lost dit probleem op.