BLOG

Wat is nieuw in de wereld van cover lenzen?

Cover lens

Creatief zijn met de coverlens van het display is een relatief betaalbare manier om jouw oplossing uniek te maken. En nieuwe technieken als ‘spot facing’ en ‘touch bumps’ laten jouw product er helemaal uitspringen!

Waarom een custom cover lens?

Een goede user interface moet stijlvol, een strak design en een unieke aanwezigheid hebben om in de huidige markt te concurreren met de concurrent. Een goede gebruikservaring is ontzettend belangrijk en eenvoud is hier vaak de sleutel tot succes.

Een op maat ontworpen cover lens geeft een economisch en aantrekkelijk resultaat en maakt de oplossing effectief en gemakkelijk in gebruik. Een cover lens is bijna altijd nodig, waarom zorgen we er dan niet voor dat het elektronische design en de software sterk tot hun recht komen?

Een cover lens zorgt ervoor dat u niet gebonden bent aan de afmeting van het display. De cover lens kan ik elke richting worden verlengd om unieke vormen te creëren. Ook kunnen andere onderdelen van de gebruikersinterface worden geïntegreerd in de cover lens, zoals capacitive touch electrodes. Dit maakt van de display oplossing een mooie eenheid. Ook fijn is de ‘hidden-til-lit’ functie. Hiermee worden bepaalde iconen onzichtbaar achter de cover lens gemaakt, wat leidt tot een rustig en stijlvol front panel.

Wat is spot facing en welke voordelen biedt het?

Spot facing is een chemisch proces waarbij de oppervlakte van het glas wordt gegrafeerd tot een specifieke diepte. Het resultaat is mooi glad en transparant. Spot facing in het glas van de cover lens is ideaal voor applicaties waar hygiëne hoog in het vaandel staat. Denk aan display producten in de voedselindustrie of in medische applicaties.

Ook kunnen gebieden op het cover glas wordt gegrafeerd die samenhangen met de touch sensor. Gebruikers kunnen dan bepaalde functies activeren zonder naar het scherm te hoeven kijken. Heel handig in bijvoorbeeld automotive applicaties en industriële en medische apparaten, waarbij de gebruiker zich moet concentreren op wat er gebeurd in de ‘echte’ wereld, i.p.v. een touchscreen te laten werken.

Nog een optie van spot facing is het graferen van een logo of randje in de cover lens.

Wat is een touch bump en hoe kan ik het inzetten?

Waar bij spot facing een bepaald gebied van de cover lens wordt verdiept, is touch bumping juist een toevoegingsproces, waarbij gebieden van de cover lens worden verhoogd. Op het oog is touch bumping dus eigenlijk het tegenovergestelde van spot facing. Maar de twee technieken kunnen wel voor gelijke doeleinden worden ingezet, bijvoorbeeld om design en gebruiksgemak toe te voegen aan de displayoplossing.

 

Meer over maatwerk coverlenzen?