Industriële PC's

Single board computers, box PC’s & panel PC’s

Een embedded computer systeem is een elektronisch systeem geïntegreerd in gebruiksartikelen of apparaten. Embedded computing bestaat uit drie oplossingen: single board computers, box PC’s en panel PC’s. Een single board computer is een complete computer, gebouwd op een enkele printplaat. Deze moederborden kunnen worden aangesloten op een display. Box PC’s zijn complete embedded computer units die vaak een robuuste behuizing hebben. Deze PC’s worden via een kabel aan een display aangesloten. Een panel PC is een compleet all-in-one embedded computing product. Zowel computer en beeldscherm zijn in een behuizing gebouwd.

Embedded PC oplossingen

Single board computers, box PC’s & panel PC’s

Single Board Computers

Een single board computer is een complete computer, gebouwd op een enkele printplaat. Deze moederborden kunnen worden aangesloten op een display. Onze industriële moederborden zijn altijd uitgerust met de nieuwste processoren. De borden zijn van industriële kwaliteit, wat garandeert dat ze voor een langere periode (tot 7 jaar) beschikbaar zijn.

Deze industriële kwaliteiten garanderen daarnaast industrial PC temperaturen van -20 tot +70 °C. Ook zijn er verschillende form factors waarin wij u kunnen adviseren. De meest gebruikte form factors voor SBC’s zijn o.a. Mini-ITX, 3,5 inch, Nano ITX en Pico ITX. Moederborden kunnen worden geïntegreerd in onze embedded box PC en panel PC oplossingen voor een compleet product. SKY-Technology kan maatwerk borden leveren op basis van uw applicatie.

Single board computer

Box PC's

Embedded computer Box PC’s worden vaak gebruikt als onderdeel van een grotere applicatie of als een specifieke embedded computer oplossing in voertuigen of machines. Vaak zitten zij in hun eigen robuuste behuizing. Waar standaard computers voor privé gebruik zijn ontworpen om zo veel mogelijk taken aan te kunnen, wordt een embedded box PC gebouwd om één specifieke taak uit te voeren.

Embedded computers worden gebouwd rondom een CPU-platform, op basis van bovengenoemde SBC’s. Ze worden uitgerust met die hoeveelheid power en energieverbruik die nodig is om de gewenste taak uit te voeren.

Ze kunnen bijvoorbeeld uitgevoegd worden met een aantal standaard seriële poorten, USB, LAN of kunnen uitgerust worden met een complete I/O set om de meest veeleisende multi media applicaties aan te kunnen. Embedded box PC’s zijn zo ontwikkeld dat het formaat en de prijs van de oplossingen zo klein mogelijk zijn, maar wel nog steeds optimaal betrouwbaar zijn en een optimale prestatie leveren.

Bij het samenstellen van uw embedded box PC zijn er een aantal opties om over na te denken. Welke soort koeling bijvoorbeeld (actief of passief?), moet de oplossing IP65 waterdicht zijn? Of moet uw oplossing extra brede temperatuur grenzen aan kunnen?

Box PC

Panel PC's

Een panel PC bestaat uit een embedded computer unit en een LCD display in één panel mount, open frame of chassis behuizing. Embedded Computer Panel PC’s zijn perfect voor het visualiseren van data en media voor verschillende applicaties.

Ze kunnen gebruikt worden als touch panel PC voor het bedienen van industriële apparaten. Als een multi media panel PC voor ziekenhuis patiënten entertainment of als infotainment systeem in auto’s en taxi’s. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Panel PC

Embedded PC specificaties

Hier moet u rekening mee houden

01.

CPU

Een CPU, of processor, is het hart van de PC en bepaalt voor een groot deel de prestaties. De CPU is verantwoordelijk voor de berekeningen en aansturingen die plaatsvinden in de computer. Hoe sneller de CPU, hoe meer taken per seconde kunnen worden uitgevoerd, hoe sneller de PC.

De taak die de PC uiteindelijk gaat uitvoeren weegt dus mee bij de keuze van de processor. Celeron, Anton, Pentium en I7 zijn de meest gebruikte processoren.

Houd ook in gedachte dat een zwaardere CPU om meer koeling vraagt.

02.

Operating system

Het operating system, ookwel OS, is een stuk software waarmee de PC bestuurt kan worden. Veelgebruikte operating systemen zijn die van Android, Microsoft (Windows) en Linux. Welke systeem u kiest hangt af van de applicatie waarvoor de PC gebruikt gaat worden.

Soms heeft u vooraf al een voorkeur voor een operating systeem. In dat geval doen wij ons best om een passende embedded PC oplossing te vinden dit het OS van uw voorkeur ondersteunt.

03.

Input & Output

De input en output van een PC heeft betrekking op het verplaatsen van data. Signalen die worden ontvangen is input. Devices die voor input zorgen zijn een muis en toetsenbord. Signalen die door de PC verstuurd worden is output. Een beeldscherm en printer zijn voorbeelden van output devices.

Om te kunnen communiceren met deze input en output devices beschikt de PC over I/O poorten. Voorbeelden hiervan zijn LAN, USB, audio en serieel.

Welke poorten de embedded PC van uw keuze nodig heeft hangt wederom af van uw applicatie. Wij verzorgen ook maatwerk op het gebied van I/O poorten op PC’s.

04.

Koeling

Een PC bestaat uit vele onderdelen die warmte veroorzaken wanneer de PC aanstaat. De juiste koeling zorgt ervoor dat de PC gekoeld blijft en niet oververhitraakt.

Een koeling kan een fan hebben of fanless zijn. Veel klanten hebben de voorkeur voor een fanless koeloplossing. Het voordeel van fanless koeling is dat het geen bewegende onderdelen heeft die stuk kunnen gaan.

Een fanless koeling is daarentegen wel duurder dan een koeling met fan. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van duurdere materialen om alsnog voor goede koeling te zorgen.

Embedded PC behuizingen

Standaard of maatwerk?

Standaard behuizing

Maatwerk behuizing

Naast standaard behuizing voor embedded computer oplossingen, zoals panel mount, open frame en chassis, ontwikkelt SKY-Technology ook maatwerk embedded computer behuizingen.

Sommige applicaties vereisen dat delen van de behuizing op maat worden gemaakt of zelfs compleet custom ontworpen worden. SKY-Technology heeft langdurige relaties met kwaliteitspartners voor het ontwikkelen van maatwerk behuizingen om een LCD display te integreren.

Advies van een specialist?

Martijn Bustraan

Display specialist